Baltic Contest – Vem vinner den skandinaviska plaketten?

Baltic Contest
Mellan lördag och söndag går Baltic Contest. Testen går 21/5 2100UTC – 22/5 0200UTC på 80 meter CW och/eller SSB.

Testen är en världsomspännande test med fokus på de Baltiska länderna. Man får extra många poäng för QSO med ES, LY och YL. Det finns inga multipliers att hålla reda på utan det är bara att koncentrera sig på att köra så många som möjligt. För oss i Skandinavien finns en speciell Trofé som är sponsrad av ES5TV. I förra årets resultat ser vi att SJ2W plockade hem trofén.  I år kanske det är dags för ytterligare en svensk att erövra trofén? I så fall blir det för tredje gången i rad plaketten hamnar i Sverige.

Testen är ju rätt “lagom” med fem timmar på natten. Läs mer på http://www.lrsf.lt/bcontest/english/rules_html.htm Notera de regeländringar som gjorts, bland annat om Cluster och CW Skimmer.

Baltic Contest TrophiesPlaketter och medaljer till de som gör bra resultat i testen. Dessutom får alla deltagare ett snyggt häfte med resultaten hemskickade. Foto från Mindis, LY4L.

Skriv gärna en kommentar nedan om du tänker delta i testen…


4 thoughts on “Baltic Contest – Vem vinner den skandinaviska plaketten?

 1. Planerar att deltaga i denna roliga test. Har inte samma krut i signalen som för 2 år sen på 80 meter, men det räcker att nå Baltikum och Skandinavien i alla fall. Kör 200W och min 40 meters vertikal med hemgjord spole. Bara CW blir litet tråkigt så blandar SSB och CW. Enda aber är att åskan verkar vara på gång.

 2. Blev mindre QSO än planerat. Hade tänkt att försöka komma hyfsat i LP-klassen, så det blev reducerad effekt från planerade 200W till 100W… Inte för att det märktes så mycket skillnad med hälften av effekten, men rätt ska vara rätt. 68 QSO men lyckades missa Dig Ingemar 😉

 3. SA1A körde 171 QSO, alla på CW. Minns inte min råpoäng men någon buckla blir det inte. Var QRV från strax efter 23Z och knappt tre timmar framåt.

 4. Så här gick det för mig.

  MODE  QSO DUP POINTS  AVG
  ------------------------------
    CW  182  1   875 4.81
   SSB  160  6   880 5.50
  ------------------------------
  TOTAL  342  7  1755 5.13
  ==============================
     TOTAL SCORE : 1 755

  Får se hur långt det räcker.
  Provade att köra inband SO2R med dipol och GP bara 30-40 meter ifrån varandra och det gick över förväntan.

Comments are closed.