SK9HQ i IARU HF Contest 2011

Sedan flera år har SSA deltagit i IARU HF Championship med en s.k. HQ-station. Man kör i en speciell klass där man har möjlighet att aktivera upp till 12 stationer samtidigt, dessutom på olika QTH:n spridda över landet.

UPPDATERING 2011-06-08

Det behövs fler intresserade för att aktivera SK9HQ 9-10 juli.  Gå in på anmälningslistan för att göra en anmälan. Förutom operatörer och stationer behövs det någon som kan koordinera aktiviteten. Undertecknad har ingen möjlighet att delta i testen, därför behövs det någon nu  som kan ta på sig uppgiften. Det handlar om att samordna band/mode/tider bland stationer och operatörer. Hör av dig omgående!

I år försöker vi åter aktivera SSA. För att det skall bli riktigt bra, behöver vi ett antal operatörer och stationer för att kunna bemanna alla band och moder i 24:a timmar. Tävlingen äger rum den 9-10 juli 1200-1200 UTC.

Förutom operatörer behövs:

  • Bra QTH:n (klubbar eller enskilda)
  • Någon som kan ta på sig att samordna insatserna. Undertecknad kommer att vara upptagen med annat under testhelgen, så det behövs att någon annan som kan hjälpa till!
  • Någon som kan sammanställer loggen efter testen

Anmäl intresse att delta nedan, så sammanställer jag en lista på operatörer och stationer. Om det är några frågor så är det bara att höra av sig via email: sm5ajv {du vet vad} qrq.se.

Gå till den preliminära planeringen!

73
Ingemar SM5AJV