Resultaten för MT-04 klara

Resultaten för SSA Månadstest nr 4 CW och SSB är klara. 

Det var klart intressant att prova på loggrättandet. Även om vi har en robot som hjälper till med grovjobbet, måste man gå igenom det mesta och ändra lite här och där för att poängen skall bli de rätta. Stationerna i topp har sällan några fel i sina loggar och det märks att de har rutin. Den här månaden hade flera problem med sina datorloggar och någon hade till och med en datorkrasch mitt under testen.

Några tips, som jag upptäckte under rättningen:

  • Bokstavera alltid anropssignalen på SSB. Man ser tydligt i loggarna när det blivit uppenbara misstag bara för att inte hela callet bokstaverats.
  • Kolla alltid igenom loggen så att inte O (Olle) finns där det skall vara 0 (noll) och vice versa.
  • Logga alltid det du sänder. Om du råkar skicka samma löpnummer till mer än en station, se till att logga så också. Annars förlorar motstationen sina poäng i onödan. Samma sak gäller RST. Sänder du 45 till någon, jag då måste det loggas och det måste hamna på rätt ställe i loggen, i kolumnen för sänd RST.
  • Lita inte på den förifyllda locatorn i logprogrammet, lyssna och fråga om ifall du är osäker.
  • Tro inte att det är dig motstationen kör: Är du osäker ropa upp igen!
  • Logga på rätt band. Det är lätt att glömma att byta band i loggen om man inte använder riggstyrning (CAT).

73 & Kör hårt!
Ingemar SM5AJV