Ungdomssatsning med SK9HQ i IARU-testen

Under en längre tid har vi på olika sätt sökt operatörer och intresserade till SSA:s HQ-station under IARU-testen. Tyvärr har intresset varit väldigt lågt. Därför görs nu en annorlunda satsning, där vill uppmuntra unga operatörer att representera SSA i IARU-testen. Med tanke på den entusiasm som ungdomarna visade på SSA:s ungdomsläger på Kvarnberget i maj, finns det stora förutsättningar för att det här skall bli riktigt bra!

SK0YT - SSA Youth Team Foto: SA5BJM

Så här skriver SM6JSM på SSA:s medlemsforum:

Efterlysningen av operatörer till IARU-testen och SSA:s HQ-station som skett i bl.a. contest-spalten i QTC har gett minimal utdelning i fråga om intresseanmälningar. Vi har därför tänkt om och önskar satsa på ett ungdomslag som ska ha sin huvudstation hos SK0UX i Vallentuna. Ett par av ungdomarna som var med på ungdomslägret i maj ska bjudas in, men fler ungdomar (max 24 år) bör deltaga för att SK9HQ ska kunna höras på alla band och moder. UX-gänget kan nog bara vara i luften på högst två band samtidigt. [Se, Teemus kommentar nedan, red]

Tänk efter om ni har några ungdomar i närheten (eller om ni själva är under 25 år) som kan tänkas vilja vara med i denna trevliga test, där SK9HQ är egen multiplier för alla andra stationer världen över. Vi söker främst CW-operatörer eftersom Kvarnbergets ungdomar ännu inte behärskar telegrafi.

Om ni har en station ni kan upplåta till några ungdomar som vill vara med är det ännu bättre. Det behöver inte vara några superstationer och sändarna kan vara många och ligga i olika distrikt. Vi kan vara QRV på samtliga band och moder samtidigt med HQ-stationerna. Alla deltagare får ett schema med tider, band och mode.

Hör av er till Tomas SM3WMU@ssa.se eller svara i denna tråd om ni kan vara med eller hjälpa till på annat sätt. Testen går av stapeln lördagen den 14 juli från kl 12z till söndagen den 15 juli kl 12z.

2 thoughts on “Ungdomssatsning med SK9HQ i IARU-testen

 1. Mycket bra idé. Lycka till i testen

  73 de Claes – SM0MPV
  8S0C – Contest Call

 2. Sicken kan hjälpa till på önskat band och mode 15.7.2012 kl. 00-12Z från SI9AM.
  Dessförinnan ska vi hjälpa till med sambandsuppdraget vid Diggiloo-arrangemanget i Utanede, se http://www.sk3bg.se/Aktiviteter/Diggiloo2012.html .

  Med hänsyn till ungdomssatsningen och den bättre antennparken på Kvarnberget, kanske det skulle vara lämpligt att köra 40m CW eller 80m CW från SI9AM.

  73 de SM5SIC Göran

Comments are closed.