Nu laddar vi om inför SAC SSB

SAC CW är över och Finland leder med en knapp marginal före Sverige inför andra ronden, SAC SSB. Det skiljer mindre än 900.000 poäng så vi har alla chanser att få en bra revansch genom att kämpa ordentligt i SSB-delen.

Det är ingen omöjlighet att vända resultatet till en seger för Sverige. I SAC 2009 var det precis detta som hände. Efter CW-delen låg Sverige under med närmare 2 miljoner poäng. Men det försprånget hämtades upp i SSB-delen och Sverige vann totalt med en marignal runt 1 miljon poäng. Vi gjorde det 2009 och det är ingen omöjlighet att göra det i år igen!

Så det gäller nu att satsa inför SSB-delen. Det finns bra möjligheter till fina konditioner och intresset för SAC från omvärlden är större än någonsin vilket kommer innebära stor aktivitet.

Vi behöver också få ihop ett svenskt lag till SAC National Team Contesting, NTC, som är en tävling i tävlingen.  Allt om NTC finns att läsa på http://sactest.net/blog/sac-2012-national-team-contesting-trial/ .

Ett lag består av 6 stationer:

  • 2 Single Op Multi Band High Power
  • 2 Single Op Multi Band Low Power
  • 1 Single Op Multi Band Low Power Tribander/Single Element
  • 1 Multi Op Single TX

För att kunna delta behöver man ha en uppkoppling till cqcontest.ru. Hur detta skall gå till i detalj, kommer SAC CC presentera senare. Men i princip är det:

  • Realtime scoring, d.v.s logprogrammet rapporterar summary sheet till cqcontest.ru med jämna mellanrum. Se vidare cqcontest.ru där instruktioner finns hur man gör i respektive loggprogram.
  • Realtime video/audio. På cqcontest.ru kan man också ansluta strömmande video och ljud och “åskådaren” kan välja två stationer att följa på skärmen. Detta är inte obligatoriskt.

Släpp nu all blygsel och Jantelag och anmäl intresse för att delta i det svenska laget. Eller föreslå någon som du tycker borde vara med! Hör av dig nu till sm5ajv{krumelur}qrq.se för det brådskar!