Fira helgens 80-åring SPDX Contest

I helgen fyller SP DX Contest hela 80 år. Testens långa historia började redan 1933. Polackerna kommer att aktivera några specialstationer och årets diplom och troféer kommer ha en specialdesign.

Det finns mängder av troféer, bland annat en som heter: Scandinavia. Top Single Operator Score

I reglerna hittar vi en ny klass:  SOTB (NEW): Single Operator Three Band – SO on any three chosen bands. Detta kan möjligen vara en bra klass för oss i Skandinavien, vi befinner oss lite för nära för att alltid kunna få QSO på de högre banden. Glöm inte heller att SPDX contet har en speciell regel för bandbyten som även gäller de som deltar i någon av Single Operator-klasserna. “Single Operator means that all contest activities, station operating, logging and scorekeeping are performed by one person. In addition, only one signal may be transmitted at any given time, and the number of band changes or mode changes is limited to 12 in one clock hour.”

Testen pågår från lördag 1500 UTC till söndag 1500 UTC, både på CW och SSB. Så passa på att fira 80-åringen och samtidigt “betala” tillbaka för alla SP-QSO vi kör i t.ex. SAC-testen.