SAC 2013 – Är du redo?

Nu är det dags att starta upp alla förberedelser inför en av höstens höjdpunkter för oss i Skandinavien! Nämligen SAC – Scandinavian Activity Contest.

SAC går följande två helger:

  • CW: 21-22 september 1200 – 1159 UTC
  • SSB 12-13 oktober 1200-1159 UTC

Vi hoppas på stor uppslutning från Sverige och övriga Skandinavien. Fokus i testen är ju på oss, så det finns stora chanser till många QSO och fina “pile-ups”. Så se till att sätta upp ett ambitiöst mål i årets SAC! Tävla mot dig själv, din kompis eller någon annan konkurrent. Varje deltagare poäng summeras till landskampen i den s.k Scandinavian Cup. Det är dags att åter visa att Sverige har stor aktivitet! Vi har tidigare lyckats vinna landskampen och det går igen. Det gäller bara att alla som är QRV spottar i nävarna och ser till att vara igång så många timmar som möjligt. Varför inte utmana dig själv och kör alla 24 timmarna!

Förutom landskampen fortsätter vi med förra årets National Team Contesting Trial – NTC. I NTC deltar varje Skandinaviskt land med ett lag som består av upp till 6 stationer.

  • 2 x Single Op Multi Band High Power
  • 2 x Single Op Multi Band Low Power
  • 1 x Single Op Multi Band Low Power Tribander/Single Element
  • 1 x Multi Op Single TX

Givetvis deltar man samtidigt i den ordinarie tävlingen. I NTC kopplar stationerna upp sig mot http://cqcontest.net/ och rapporterar sina mellanresultat i realtid. Detta görs med hjälp av det ordinarie loggprogrammet. Flera loggprogram har enkelt stöd för detta. För att göra NTC än mer mediavänligt uppmuntrar vi till att strömma video från stationen till nätet och http://cqcontest.net/. “Åskådarna” kan då följa en eller flera av NTC-stationerna “live”. Mer om NTC kan man läsa här: http://www.sactest.net/blog/sac-2012-national-team-contesting-trial/
Anmäl intresse till att vara med i Sveriges NTC lag genom att skicka ett mail till mig. Tala också om från vilket QTH du kommer att köra och med vilken utrustning. Jag behöver din anmälan senast 10 dagar före SAC CW eller SSB. Danmark ser ut att kunna ordna två kompletta lag, så vi skall väl inte vara sämre?

På samma sätt som förra året kan man förhandsannonsera sin aktivitet i SAC på hemsidan http://www.sactest.net/blog/announce_form/ Listan över redan registrerade stationer kan hittas på: http://www.sactest.net/blog/announcements.php?mode=CW för CW och http://www.sactest.net/blog/announcements.php?mode=SSB för SSB På hemsidan kan man också studera tidigare års resultat och rekord (1999-2012) http://www.sactest.net/blog/result/searchscore.php

SAC finns nu också på Facebook, du hittar sidan på https://www.facebook.com/ScandinavianActivityContest ett lätt sätt att fånga upp nyheter som publiceras på www.sactest.net.

73
Ingemar SM5AJV
SAC CC Teamleader
Redaktör för Contestspalten i QTC