Ladda inför SAC SSB

Världens jonosfärinstitut meddelar att de flesta elektroner i jonosfären nu återgått till sina vilolägen efter CW-delen i SAC. Ett TACK stort till de närmare 100 svenska stationer som ställde upp och körde för Sverige. Troligen kommer Finland leda landskampen efter CW-delen. Men det kommer inte vara någon extremt stor marginal, så det finns stora chanser för oss i Sverige att spurta och gå förbi.

Det gäller att alla som kan slår på radion under SAC SSB och ser till att köra kanske 10-20% mer än vad de brukar. Ta en titt på föregående års resultat och sätt upp ett nytt mål. Det är bra aktivitet från utlandet, så det är verkligen superkul att köra SAC!

Ibland gör man nåt extra inför en test. Vad är detta?

Ibland gör man nåt extra inför en test. Vad är detta?

Bästa valet av tävlingsklass är att köra Single Operator Multi (All) Band High Power. Denna klass ger mest poäng till landskampen. Om du inte har ett slutsteg, kanske det går att låna? Annars är Low Power näst bästa alternativet. Men inte alla har egna stationer och då kan det vara passande att dra ihop ett gäng kring klubbstationen och köra t.ex. MULTI OPERATOR SINGLE TRANSMITTER, satsa på ca 3-4 personer som turas om vid radion alla testens 24:a timmar.

Under CW-delen var vi ett flertal svenska stationer som prövad att ladda upp delresultaten till http://cqcontest.net en sajt där mellanresultaten sammanställs i en ordnad resultatlista. Det är spännande och stimulerande att se hur man ligger till i förhållande till konkurrenterna. De flesta stora logprogrammen stödjer detta. Prova! Det är enkelt att komma igång!

Har du bestämt dig redan? Se då till att inspirera andra genom att annonsera din aktivitet på http://sactest.net gå in på http://www.sactest.net/blog/announce_form/ och lägg in din “annons”.

Allt om SAC läser du på: http://www.sactest.net

73 & Kör hårt!
Ingemar SM5AJV