Dags för Portabeltesten

På söndag den 17:e augusti är det åter dags att dra sig ut i skog och mark för att köra SSA Portabeltest.

Förhoppningsvis håller sig vädret lika varmt som det varit de senaste dagarna så att man kan lämna både mössa och vantar hemma. Välj ett bra QTH! Gärna så långt bort från alla andra som möjligt, eftersom det är avståndet mellan stationerna i varje QSO som ger poäng. Ibland får man sällskap på sitt QTH, som bilden här nedan. Det är SM5IMO som fick lite lokala QRM i form av ett par får som var närgångna.


Portabelkörning

Portabelkörning med sällskap. Foto: SM5IMO

Reglerna hittar du som vanligt på SM3CER’s contestsidor. Där finns också resultaten från våromgången. Glöm inte att skicka in loggen. Även om du kör ett fåtal QSO så är det till stor hjälp för loggrättare. Glöm inte heller att logga både det du tar emot och sänder. Allt kollas minutiöst av testledaren SM3CER.