Ladda upp inför SAC CW

Det är nu inte långt kvar innan Scandinavian Activity Contest på CW. Helgen den 20-21 september är det dags.

Nya regler

I årets SAC finns det ett antal förändringar i reglerna. För oss i Skandinavien har antalet klasser utökats i och med att Single Op-klasserna även finns som “ASSISTED”:

 • All Band – High Power
 • All Band – High Power Assisted
 • All Band – Low Power
 • All Band – Low Power Assisted 
 • All Band – Low Power Rookie
 • All Band – Low Power Tribander/Single-element
 • All Band – QRP
 • All Band – QRP Assisted
 • Single Band

Nya plaketter

Förutom de vanliga plaketterna har vi år startat ett “Sponsored Plaque Program” och vi är glada att vi nu fått sponsorer till alla plaketter. För oss i Sverige och Skandinavien finns det ett antal plaketter att erövra:

 • CW + SSB: Best YL/XYL (Sponsor: Ojojoj Music AB, SM2DMU)
 • CW: Best accuracy (at least 300 QSOs) (Sponsor: Ojojoj Music AB, SM2DMU)
 • CW: SOAB HP Unassisted Sweden (Sponsor: Mikael Larsmark, SJ2W)
 • SSB: Best accuracy (at least 300 QSOs) (Sponsor: Ojojoj Music AB, SM2DMU)
 • SSB: SOAB HP Unassisted Sweden (Sponsor: Mikael Larsmark, SJ2W)

Visa att du kommer vara aktiv!

För att visa att just du kommer att vara aktiv i SAC och även inspirera andra till att delta så har du möjligheten att annonsera ditt deltagande på sactest.net både för CW och SSB. Det är enkelt att lägga upp sin “annons” med hjälp av webbformuläret. Gör det redan nu!

Landskampen

Som du säkert känner till så summeras alla poäng per land i “Scandinavian Cup“. Allas loggar räknas, stor som liten. Sverige har lyckat vinna några gånger och nu är det dags igen att slänga av sig “lagom”-manteln och visa att Sverige är aktiva. Fundera redan nu på att överträffa ditt resultat från förra året. Eller varför inte utmana någon kompis?

Tips

Inför SAC 2012 så publicerade vi ett antal tips om hur man deltar i SAC. Ladda hem PDF-filen och läs på. Har du frågor eller tankar om SAC, så går det utmärkt att höra av sig via mail till: Ingemar sm5ajv {krumelur} qrq.se