Fler operatörer till landslaget

Scandinavian Activity Contest handlar väldigt mycket om att vi i Skandinavien skall visa oss aktiva på banden. Ju fler skandinaver som är igång, desto roligare blir det både för oss och för de som jagar oss. En riktig vinn-vinn-situation!

Kör SAC-testen!CW:   20-21 september 12.00 – 11.59 UTC
SSB: 11-12 oktober 12.00 – 11.59 UTC

När Sverige 2010 vann SAC-testen var vi över 140 svenska deltagare i både CW- och SSB-delen. Totalt hade Sverige 292 loggar. Den insatsen gjorde att vi vann stort över Finland. Året därefter “mobiliserade” Finland. Man gick “man ur huse” och gjorde en enorm kraftsamling och man lyckades få in 408 loggar när både CW och SSB räknades samman. Finlands seger var förkrossande. Sedan dessa har aktiviteten gått ned något i Finland och Sverige har mycket goda chanser att vinna igen, bara vi blir fler i “landslaget”.

I landskampen räknas alla deltagares resultat. Så om du vill bidra till Sveriges resultat och vara med i det svenska landslaget, då skall du passa på att vara med i höstens två stora testhändelser för oss här upp i norr. Det är vi som är villebrådet, så räkna med stor aktivitet och många QSO i loggen! Det spelar ingen roll om du har en enkel station eller en superstation!  Det här är ingen elitsatsning. Alla som har en radio för kortvåg kan vara med! Ju fler som är igång desto roligare blir det för alla. Tveka inte! Ställ upp i Sveriges landslag! 

www.sactest.net finns all information om SAC – regler, resultat och inte minst en möjlighet att annonsera din aktivitet för att inspirera andra att delta i testen. Gör det!

73 & Vi ses i “landslaget”!
Ingemar SM5AJV