Inbjudan till SAC 2020

Nu är det åter dags för Scandinavian Activity Contest!
Var med i testen där omvärldens fokus är på oss i Skandinavien. Först ut är CW-delen och några veckor senare kör vi SSB.

  • CW: 19-20 september 12.00-12.00 UTC
  • SSB: 10-11 oktober 12.00-12.00 UTC  

På grund av den rådande pandemin med Covid-19 uppmanar vi alla att följa myndigheters bestämmelser och rekommendationer. Detta gäller speciellt om man tänker delta i någon av Multi-op-klasserna. För att underlätta i klassen Multi-Multi tillåter SAC i år att man deltar med “scattered stations”, d.v.s. deltagarna i laget kan sprida sina stationer geografiskt på liknande sätt som man göra för HQ-stationer i tävlingen IARU HF Championship. Om man väljer att delta med “scattered stations” behöver tävlingsledningen en anmälan via mail till support@sactest.net.

ANNONSERA DIN AKTIVITET!

Om du inte redan gjort det så lägg in dina planer på 
https://www.sactest.net/blog/announce_form/ för att  visa att du kommer att vara igång och för att inspirera andra att deltaga. 

LANDSKAMPEN

Det spelar ingen roll om du tänker köra alla 24 timmarna, eller bara några strö-QSO då och då. Alla poäng du skrapar ihop summeras till Sveriges poäng i landskampen. Genom att lägga på lite extra krut,sitta några ytterligare timmar vid radion och köra alla band så ger vi de andra länderna en rejäl fajt! Som alla säkert vet så har Finland dominerat landskampen, men vi vet att även Sverige kan vinna, bara vi hjälps åt att vara igång och kör det där lilla extra. 

Läs mer om SAC på  https://www.sactest.net/  där hittar du de nya reglerna,resultat och en massa annan matnyttig information.

Har du frågor kring SAC, så är det bara att maila undertecknad: sm5ajv@qrq.se


73 & Kör hårt!
Ingemar SM5AJV
SSA HF Contest Manager