HF-cupen 2023

HF-cupen för 2023 är nu fastställd och vi gratulerar Dan SM5IMO som vann den individuella tävlingen med god marginal. Dan körde inte mindre än 278 tester. I klubbtävlingen vann Västerås Radioklubb SK5AA övertygande med hela 930 inskickade loggar – Grattis!

Sedan några veckor håller vi på att gå igenom alla resultat i HF-cupen sen starten 2010. Vi har nu gjort så att endast svenska anropssignaler finns med i resultatlistorna. Utländska anropssignaler dök tidigare upp i de fall då någon svensk deltagit tillsammans med utländska operatörer. Uträkningen av poängen för deltagare i multiklasserna fungerar som tidigare, det vill säga, antalet QSO divideras med antalet deltagande operatörer.

Vi har också justerat rankingen (placeringarna) så att deltagare som hamnat på samma poäng får samma plats och att efterföljande deltagare hamnar på rätt plats. Detta har vi gjort för alla år från starten 2010. Även diplomen är uppdaterade med de nya placeringarna. Läs vidare på webbplatsen: https://hfcup.ssa.se/

I år fyller cupen 15 år och vi återkommer kring cupens utveckling genom åren.
Här är lite statistik från 2023 som Claes SM0MPV sammanställt:

De som jobbar idogt med att hålla cupen levande är SM5AJV, SM0MPV och SM1TDE.

73
Ingemar SM5AJV
SSA Tävlingsledare HF