Tester vecka 09

Solfläckarna har nu visats i mer än två månader så det känns verkligen som om vi börjar uppleva uppgången i solcykeln.


Vad sägs om att köra YL-stationer på CW nu på tisdag kväll? Det är AGCW som ordnar AGCW YL-CW party där endast QSO med en YL/XYL ger poäng.  På torsdag är det NAC 28 på minst fyra olika trafiksätt. 10-metersbandet kan överraska med goda konditioner och fullt med QSO i loggen. Kommande helg är det dags för SSB i ARRL International Dx Contest och ni som var med i CW-delen fick uppleva många timmars öppning på 15 meter under dagtid. Under natten gick 80 meter fantastiskt bra. Så passa på nu och kör Nord-Amerika, på både höga och låga band! Om inte SSB passar, varför inte lite QRP-körning i den ryska testen Wake-UP! QRP Sprint som går på lördagens morgon. QRP ger dessutom extra bonus i SSA HF Contest Cup! På söndagen kan man återigen prova konditionerna på 10 meter, nu med hjälp av digitala moder i DARC 10-Meter Digital Contest.