Sverige vann SAC-testen!

Det efterlängtade resultaten från höstens Scandinavian Activity Contest är klara och vi kan konstatera att det preliminära resultatet höll, Sverige vann landskampen. Grattis till alla svenskar som var med och kämpade!

I CW-delen kan vi se att Finland vann klart över Sverige. Endast en svensk finns med  bland de tio första i klassen Single Operator All Band.  I SSB-delen ser det bättre ut med tre svenskar bland de 10 främsta. Mats SM6LRR som körde från SM2EKM:s station och callet 7S2W kom på tredje plats. Mats hade bästa QSO-poängen men saknade ett 30-tal multipliers jämfört med de OH0BH och OH0Z. Mellan dessa två skilde det bara 500 poäng!

I de olika klasserna finns flera mycket bra svenska resultat och i årets CW-del  fick både SK3W och OH2U maka på sig i klassen Multi Operator/Single Tx/Multi Band när de gamla contesträvarna SM2EKM och SM2CEW körde från SM2EKM:s QTH. Grattis grabbar!

SSB-DELEN FLYTTAS
Den svenska segern i landskampen hängde denna gång på en skör tråd. Nästa år kommer SSB-delen att flyttas till oktober för att inte krocka med CQWW RTTY.  Årets datum är

SAC CW:          18-19 september      12-12 UTC
SAC SSB:         9-10 oktober             12-12 UTC

Planera redan nu för höstens SAC. Det kommer att bli väldigt intressant att se hur flytten påverkar aktiviteten. Förväntningarna är höga och vi får hoppas att SSA HF Contest Cup kommer att bidra till ett rekorddeltagande från Sverige. Kom ihåg att SAC ger dubbla poängen jämfört i HF Cupen!

Läs mer i de detaljerade resultaten som finns på SM3CER:s contest-sajt. Jag vill passa på att rikta ett stort TACK till Janne SM3CER  som har haft mycket stor del i att ta fram resultaten, trots att det var NRRL som hade huvudansvaret.

73
Ingemar SM5AJV / SE5E

One thought on “Sverige vann SAC-testen!

  1. Pingback: Fernebo Bloggen » SAC Winners SAC 2009 M/M

Comments are closed.