Tester vecka 25

Vi börjar närma oss halvtid i HF-cupen och vi kan notera 213 deltagare. Den som kört flest tester är SM5CSS som kört över 100 olika tävlingar och börjar närma sig 10.000 QSO. Dock ligget både SM6EQO och SM5DJZ före och tampas om första platsen

Den här veckan bjuder britterna på SSB-test under torsdagskvällen i RSGB 80m Club Championship och under lördag-söndag kan man välja mellan både CW, SSB och Digitala moder. Man kan misstänka att His Majesty The King of Spain Contest kommer att locka till hög akvitet. När testen gick på CW så gick det att köra flera hundra QSO utan större ansträngning. Är man däremot “CW-absolutist” så lockar säkert Marconi Memorial Contest HF och för de som gillar digitala moder kan pröva lyckan i Ukrainian DX Digi Contest.

På midsommardagen går också SCAG SKD och trots att den aktiviteten finns med i CER:s kalender så ingår den inte i Cupen. Så här skriver man i reglerna:

SKD is no ”contest”. The goal is to give us a pleasant opportunity
to work CW-QSOs at a convenient speed using a hand key.
The competition is to work the most beautiful CW ever heard.

Mitt i allt pågår samtidigt ARRL Field Day. Dock så kan vi i region 1 inte delta i denna test, i varje fall tar inte ARRL emot några loggar. Detta innebär att testen inte ingår i Cupen.

Alla deltagare i SHCC tillönskas en skön midsommar!