SCAG SPRINT Premiär nu på måndag 26 juli

På måndag den 26 juli är det urpremiär för SCAG SPRINT Contest.Testen pågår 1800-200 UTC på  3540-3560 kHz.

En SPRINT-test har lite speciella regler jämfört med “vanliga” tester. Det unika är att man inte kan ligga och ropa CQ på en och samma frekvens hela tiden. Är man den station som ropar CQ, får svar och genomför ett QSO, måste man lämna frekvensen och QSY:a minst 2 kHz. Den uppropande stationen kan då ta över frekvensen och ropa CQ för att köra  ett QSO innan nästa QSY. Testmeddelandet är också speciellt. Inga RST-rapporter sänds och båda anropssignalerna måste sändas i testmeddelandet. Så här kan ett QSO gå till:

SM1TDE: CQ SCAG SM1TDE
SM5AJV: SM5AJV
SM1TDE: SM5AJV SM1TDE 827 ERIC
SM5AJV: SM1TDE 257 INGO SM5AJV
SM1TDE: TU

SM1TDE QSY:ar minst 2 kHz och SM5AJV kan nu stanna kvar på frekvensen och ropa CQ för att köra ett QSO till. Notera att SM5AJV valde att sända SM5AJV på slutet av sitt meddelande. Det är en extra finess, för att en eventuell lyssnare skall förstå att det är SM5AJV:s frekvens och att han ropar CQ.

Läs mer på SCAG:s hemsida! eller i Regler för SCAG Spring Cup (PDF)

Program som stödjer testen är SD och N1MM.
Med lite knep och knåp kan man använda WinTest och ställa in EU Sprint som test. Om någon sänder NM (Not member) så kommer WinTest översätta detta till 9M. Ändra i så fall Cabrillo-filen manuellt med hjälp av en editor i efterhand. Det är också lämpligt att modifiera de olika meddelandena (skriv MSGS).

One thought on “SCAG SPRINT Premiär nu på måndag 26 juli

Comments are closed.