Tester vecka 30

Det är lite stiltje på testfronten om man exempelvis tittar på WA7BNM:s kalender.  Inte en enda större test den kommande helgen. Så passa på att köra några “vanliga QSO”.


Eller varför inte ägna lite tid till att förbättra antennparken? En så enkel förbättring som att sätta upp en enkel dipol för t.ex. 20 meter. Den blir ett bra komplement till din eventuella Yagi och är klart värt mödan när Günter från Tyskland ropar in, precis då du vridit över antennen mot USA. Det är knappt så att han hörs, men koppla över temporärt till dipolen och kör honom snabbt och enkelt.  Vill du vara lite mer avancerad? Sätt upp en tråd-GP för 80 i något träd. Trädet behöver inte vara en 1/4 lambda, är det kortare kan du vika ner den överblivna tråden åt sidan eller snett nedåt. Satsa på minst 8 trådar till jordplanet och få en superfin DX-antenn för 80, som även funkar bra till SM2 under månadstesten.

På tal om SM2, så håller SJ2W på att sätta upp en “full size” 3 elements Yagi för 40 i en av sina master. Besök gärna deras hemsida och följ med i hur stationen i Burträsk utvecklas mer och mer.