Radiosport på riktigt

I helgen är det Nordiska Mästerskap i RPO – Radiopeljorientering. I år är det orten Kruusila i  Finland som står värd för tävlingarna.

Ett av SM5CJW/2/P:s QTH under vandringen. Visst ser det härligt ut?

Ett antal svenskar är anmälda att delta, däribland Bo SM5CJW som laddade upp inför tävlingarna på sitt eget sätt genom att vandra på Kungsleden. Svenskarna brukar göra bra ifrån sig vi får hålla tummarna för att det skall gå bra även den här gången. Läs mer på mästerskapens hemsida.

På den svenska RPO-sidan http://www.pejla.se/ finns mängder av info. Bland annat GPS-spår där man kan se hur deltagarna sprungit i olika tävlingar. GPS-spåren är lagrade som filmer och man kan följa hur enskilda tävlande har gjort vägval etc. förhållande till varandra.  Utvecklingen har verkligen gått framåt sedan jag själv som tonåring “låg räv” under SM i Örebro 1978. Men det hade sin charm att ligga i skogen, speciellt under natten och höra det braka till i skogen och ett högljöt “Jävlar” när vi stängde av rävsändaren som var helt manuell på den tiden.

One thought on “Radiosport på riktigt

Comments are closed.