Tester vecka 39

Röken har lagt sig efter helgens Baudot-fest och ett antal mindre tester arrangeras den här veckan. Eller vad sägs om följande “smörgåsbord”? Alla detaljer, såsom regler, hemsidor, resultat etc. finns som vanligt på SM3CER:s contestsidor.

Ett exempel på en mindre känd test är Dnieper Cup som går i tre olika pass. Ingen svensk tycks ha varit med de två senaste åren och reglerna har varit svårtydda tills någon för en tid sedan publicerade reglerna på RTTY-reflektorn. I reglerna framgår att man får köra samma station igen efter 30 minuter. Observera för att detta skall gå att hantera i SHCC måste man dela upp loggen i flera pass och då måste man hålla reda på att inte köra någon dublett inom detta pass. Krångligt, jajemän, så det är inget vi rekommenderar.

Då kanske EU Sprint Autumn på SSB är en trevligare avkoppling på lördagskvällen, med ständigt QSY:and och inga “meningslösa” signalrapporter. Testa! OBS! EU Sprint har bytt hemsida, den nya finns på:  www.eu-sprint.com

Kör lagom hårt och se till att ladda inför SAC SSB 9-10 oktober! Då satsar vi stenhårt för att säkra segern i landskampen!