Personlig inbjudan till SAC 2012

Du är inbjuden till den 54:e upplagan av Scandinavian Activity Contest 2012

  • CW 15 – 16 September 1200 – 1200 UTC
  • SSB 13 – 14 October 1200 -1200 UTC

SAC lever som aldrig förr och antalet deltagare är ständigt ökande. I SAC är det vi som är villebrådet, som övriga världen jagar. Det ökande antalet skandinaviska stationer har också gjort att intresset är allt större från deltagarna utanför SAC-regionerna. Förra året infördes några nya deltagarklasser som genast blev populära. För oss i Skandinavien finns numera 10 klasser att välja mellan, där SINGLE OPERATOR ALL BAND LP TB-WIRES och SINGLE OPERATOR ALL BAND LP ROOKIE är de senaste. I klassen TB-WIRES får man inte ha bättre antenner än en trebands-Yagi för 10/15/20 och enkla trådantenner (dipol, L-antenn, etc.) på 80 och 40 meter. För stationer utanför Skandinavien infördes en ASSISTED-klass, som genast blev populär. Deltagarna i den klassen får använda DX-cluster och Reverse Beacon Net, vilket gör att vi i Skandinavien blir ännu lättare att hitta på banden.

SAC-pokalen instiftade av SRAL. I år är det Sveriges tur att erövra bucklan, eller hur?

I landskampen Scandinavian Cup summeras alla deltagares poäng i respektive land. Förra året vann Finland, efter en enorm kraftfull satsning, där man gick man ur huse för att mobilisera allt vad man hade. Vi kan nog inte förvänta oss riktigt samma satsning i år, men att Finland kommer surfa på förra årets våg, är helt säkert. Därför gäller det att satsa lite extra för oss i Sverige i år. Att köra fler QSO, fler multipliers och fler timmar. Om vi dessutom lockar med oss några fler kompisar att vara med om detta stora ”radiokalas” har vi stora chanser att åter vinna landskampen. För visst vore det härligt att få en inskription i SAC-pokalen?

I år har vi ett speciellt SAC-lotteri, där microbit AB skänkt en komplett utrustning för att kunna fjärrstyra sin radiostation över Internet. Dessutom har besökstationen SI9AM skänkt två övernattningar. Reglerna är enkla. Man får en lott för var 600:e QSO man kör i respektive deltävling. Så kör man exempel 1532 QSO på CW och 1302 QSO på SSB får man fyra lotter (2+2). Det lönar sig alltså att köra lite extra i år, för att öka sina chanser att vinna ett fint pris. SAC ger också dubbla poängen i SSA HF Contest Cup!

All information om SAC hittar man på webbplatsen http://sactest.net. Där finns regler, resultat, nedladdningsbara diplom, log-robot m.m. Håll också utkik på http://ssa.se/contestspalten.

 

En nyhet i år, är SAC NATIONAL TEAM CONTESTING TRIAL. Detta är en egen tävling i tävlingen, helt fristående från landskampen. NTC går ut på att varje land anmäler var sitt lag bestående av sex olika stationer. Lagens stationer skall under SAC ladda upp sin poängställning i realtid till sajten http://cqcontest.ru. Dessutom kommer man att strömma video och ljud till sajten. Allt för att tävlingen ska bli mer spännande och mediavänlig. Missa inte denna premiär!

Mycket nöje önskas i årets SAC!
Var med och kämpa för Sverige i landskampen!

SM5AJV Ingemar,
SAC Contest Committee Team Leader

Kontakt: support@sactest.net
Web: http://sactest.net http://ssa.se/contestspalten