Hög tid att ladda upp för SAC CW

Nu är det hög tid att ladda upp inför SAC CW som går nu i helgen 21-22 september 1200-1159 UTC.

Ingen kan väl ha undgått att det i SAC även körs en landskamp mellan de Skandinaviska länderna där alla deltagares poäng summeras till respektive land? Så vart enda QSO som körs räknas.

Det verkar som om man skulle kunna följa landskampen i realtid på sajten cqcontest.ru. Om så många som möjligt kopplar upp sina loggprogram mot sajten så kommer det kunna bli riktigt coolt att följa helgens batalj.

Information om hur man kopplar upp just ditt loggprogram hittar man på cqcontest.net, klicka på help. Testa med lite “låtsas”-QSO i god tid innan testen, för det är först när man loggat första QSO:t som man syns i listorna på sajten. Glöm inte att starta om med en fräsch logg innan starten.

Det verkar som om det skall gå att följa landskampen genom att klicka på Statistics och sedan Competitors. Där finns en sammanställning av totalsumman av alla olika länders poäng. Funktionen är ny (i varje fall för mig) så det skall bli intressant och se om och hur den fungerar.

Klickar man på Summary kan man titta på de individuella resultaten i de olika klasserna.

Så testa att koppla upp dig om du inte redan gjort det. Det är enklare än man tror!

Om du inte redan anmält din aktivitet – gör det på sactest.net nu!

73 & Lycka till i SAC
Ingemar SM5AJV