Maratontabellen för HF-cupen

Claes SM0MPV har gjort ett jättejobb med att sammanställa alla resultat från HF-cupen i den s.k. Maratontabellen. Sammanställningen omfattar 2010 till och med 2021.

 

Så här skriver Claes:

Nu har jag gjort en maratontabell för resultaten i SSAHFCC sedan starten tom 2021. Det betyder också att resultatet för 2021 är klart. De personliga anropssignalerna år modersignalerna. De är alla korrigerade i databasen. Jag har också kollat suffix och utländska med svensk signal, de är också korrigerade i databasen.
 
Likaså har jag korrigerat alla klubbstationer som haft fel eller använt specialsignal. Med det gjort så är klubbtävlingen stenhård
 
När alla korrektioner gjorts och de utländska stationerna både klubbar och privata strukits så gjorde jag om resultatlistorna för varje år. Fick flera deltagare samma poäng så fick alla den högre placeringen medan de som kom efter dem hamnade på den plats som de skulle göra när alla som kommit före räknats.
 
Deltar man inte ett år så hamnar man på den plats man skulle göra om man kom sist det året (antalet deltagare+ 1).
 
När placeringarna listats och räknats ut så summeras alla år. Den som får lägst poäng är den som det gjort bäst ifrån sig. Denna beräkningsmetod används inom kappsegling när det är flera seglingar som skall räknas samman.
 
Antalet deltagare har minskat från 262 till 164 (2017), varefter den gått upp lite. Förra året deltog 192 personer.
 
Deltagare: 581 personer
Loggar: 54566
Poäng: 8862144
 
Antalet klubbar har gått ner från 63 till 42 (2018) varefter det gått uppåt lite. Förra året var det 51 klubbar som deltog.
 
Klubbar: 113
Loggar: 51541
Poäng: 8388421
 
Skillnaden i antalet loggar och poäng mellan de för samtliga deltagare och klubbar beror på att de finns de som inte registrera sig för någon klubb.

Läs mer här: https://contestspalten.ssa.se/ssa-hf-contest-cup/ssa-hf-contest-cup-marathon/